Felsőoktatás és felnőttképzés közérthetően

információk, hírek és vélemények oktatás, képzés (szakképzés, felnőttképzés, gyakornokképzés etc.) témakörökben közérthető és olvasható formában

interjú

hírfolyam

szakképzés

felsőoktatás

2011.03.11. 10:14 The Bandit

Mégse lesz utólagos felsőoktatási tandíj?

 

Szijjártó Péter a miniszterelnök szóvivője az utólagos tandíj bevezetéséről szóló tegnapi Népszabadságos hírre reagálva, közölte a szociális népszavazáson az emberek úgy döntöttek, hogy ne legyen tandíj a magyar felsőoktatási intézményekben.

Az utólagos tandíjról szóló információnkról azt mondta, nem tud ilyenről. „Nincsen ilyenről szó. Az látszik, hogy időről időre kacsák röppennek fel, és ezekről aztán időről időre bebizonyosodik, hogy hamis állításokat tartalmaztak” . Kifejtette: a felsőoktatás átszervezése során a kormánynak lesz lehetősége arra, hogy meghatározza az államilag finanszírozott felsőoktatási hallgatói számot és a képzési szerkezetet a gazdaság és munkaerőpiac igényeinek megfelelően. Ma az egyik legnagyobb baj éppen az, hogy a felsőoktatás és az oktatási rendszer egésze, valamint a gazdasági és munkaerő-piaci igények nem esnek még csak közel sem egymáshoz – tette hozzá.

Ha Szijjártó úr mondja, akkor neki elhisszük "mindig, minden körülmények között"....

Szólj hozzá!

Címkék: tandíj szíjjártó hírfolyam


A bejegyzés trackback címe:

https://magadnaktanulsz.blog.hu/api/trackback/id/tr552730244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása