Felsőoktatás és felnőttképzés közérthetően

információk, hírek és vélemények oktatás, képzés (szakképzés, felnőttképzés, gyakornokképzés etc.) témakörökben közérthető és olvasható formában

interjú

hírfolyam

szakképzés

felsőoktatás

2011.01.13. 14:49 The Bandit

Modern tananyag és vezetőképzés Győrben a Széchenyi István Egyetemen

Professzionális vezetőket képez a győri egyetem

15 milliárd forintos összköltségvetésű fejlesztési program zajlik napjainkban a győri Széchenyi István Egyetemen, amelynek célja egy európai színvonalú felsőoktatási intézmény kialakítása. E program szerves részét képezi a gazdálkodástudományi szakokat érintő, uniós és hazai állami támogatással megvalósuló tananyagfejlesztés, amelynek révén korszerű képzési koncepcióval, a legújabb elméleti ismeretek és gyakorlati tapasztalatok átadásával készítik fel a jövő szakembereit az előttük álló kihívásokra.

– A vezetés és szervezés mesterképzésünk megújulásának alapja a svájci Malik Intézet egyedülálló tananyagaira épül, amelyek Magyarországon csak a Széchenyi István Egyetem hallgatói számára elérhetőek – nyilatkozta dr. Bencsik Andrea, a tananyag-fejlesztési projekt szakmai vezetője. – A jövő menedzsereit, cégvezetőit olyan gondolkodásmódra kívánjuk megtanítani, amely egy adott vállalatot, szervezetet annak egészében szemlél. Az emberi test szolgáltatta az ötletet a modell kidolgozásához: ebben a koncepcióban is van agy, gerincoszlop és további létfontosságú szervek. A szervezetfejlesztési tapasztalatok azt igazolják, hogy az élő szervezetek működnek a legjobban. Akik ilyen módszerrel vezetik a rájuk bízott céget, vagy szervezeti egységet, azoknak nem kell egy-egy jelentősebb külső körülmény megváltozásakor újratervezni a működési struktúrát, mert a Malik-modell rendkívül alkalmazkodó képes, így rugalmasan fejleszthető általa a vállalatok szervezeti felépítése. Ennek a szemléletnek van még egy fontos alapelve, amely alkalmas lehet a jelenlegi gazdasági válság dilemmájának feloldására is: a világot nem a pénz, hanem a tudás irányítja. A hozzánk jelentkezők olyan szakemberekké válnak, akik új, friss gondolkodásmóddal lesznek képesek előmozdítani a gazdaság fejlődését.

– Képzéseink megújulása természetesen az alapszakokat is érinti – egészíti ki az elmondottakat dr. ImageJózsa László, a győri egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja. – Rendkívül nagy hangsúlyt helyezünk a gyakorlatias szemléletre, a csoportmunkára, a vállalati működés valós környezetben való megismerésére. Korszerű tananyagaink egyediségéhez hozzájárul, hogy az azokat készítő oktatók és kutatók szerteágazó gazdasági tapasztalatokon alapuló, naprakész ismereteket adnak át a következő generációknak. A számítógépes elemzési technikák, a nemzetközi pénzügyek, a marketing-információs rendszerek, a regionális tervezés menedzsmentje, valamint a vezetés és szervezés témaköreit magában foglaló tananyagfejlesztés új alapokra helyezi gazdaságtudományi képzésünket. Ennek révén professzionálisan képzett, biztos tudással rendelkező, felelősségteljes döntéshozók kerülhetnek ki intézményünk falai közül.

A TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0060 azonosítójú, "Iskolapadból a menedzseri székbe - komplex képzés a nyugat-dunántúli régióban" című projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szólj hozzá!

Címkék: felsőoktatás győr hírfolyam


A bejegyzés trackback címe:

https://magadnaktanulsz.blog.hu/api/trackback/id/tr632581239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása