Felsőoktatás és felnőttképzés közérthetően

információk, hírek és vélemények oktatás, képzés (szakképzés, felnőttképzés, gyakornokképzés etc.) témakörökben közérthető és olvasható formában

interjú

hírfolyam

szakképzés

felsőoktatás

2011.02.06. 20:24 The Bandit

Oktatás és fogyatékosügy az Európai Unióban

Az Európai Unió fogyatékosügyi politikájáról tartott előadást dr. Kósa Ádám (képen). Az Európai Parlament fideszes képviselője a Nyugat-Magyarországi Egyetem győri Apáczai Csere János Karának vendége volt.

images/stories/bakacslaszlo/kep3/kosaadam.jpg Az előadást a magyarok mellett osztrák gyógypedagógia szakos diákok és oktatók is meghallgatták. Az Apáczai Kar és a bécsi Kirchliche Pädagogische Hochschlue között tavaly létrejött együttműködésnek és az EdTwin projektnek köszönhetően a két intézmény hallgatói egymás országában gyűjthettek tapasztalatokat a gyógypedagógiai képzéssel kapcsolatosan. Ezért is hívták meg előadónak Dr. Kósa Ádámot, aki az Európai Unió fogyatékosügyi politikáját vázolta.
Az EP képviselő szerint az új stratégia egyik fontos része az oktatás fejlesztése, és ebben fontos szerep jut a Nyugat-Magyarországi Egyetemnek is. Úgy véli: a fogyatékossággal élő embereknek azért nincsen munkájuk, mert nem kapnak megfelelő oktatást. Az Unió tíz éves stratégiája éppen ezért azt hangsúlyozza, hogy a képzés területén a minőséget kell megemelni.
Dr. Takáts Péter a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektorhelyettese elmondta: az Apáczai Karon már több éve zajlik magas szintű gyógypedagógiai képzés, és tervezik a logopédus szak beindítását is. A fogyatékkal élők tanítása azért is kiemelt feladat, mert Győrben ma 178 óvodásnak, 904 általános és 620 középiskolásnak van szüksége speciális képzésre.

Szólj hozzá!

Címkék: kósa az képviselő ádám ep hírfolyam eu ban fogyatékosügy


A bejegyzés trackback címe:

https://magadnaktanulsz.blog.hu/api/trackback/id/tr582642971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása