Felsőoktatás és felnőttképzés közérthetően

információk, hírek és vélemények oktatás, képzés (szakképzés, felnőttképzés, gyakornokképzés etc.) témakörökben közérthető és olvasható formában

interjú

hírfolyam

szakképzés

felsőoktatás

2011.02.06. 20:19 The Bandit

EU csúcs az innováció jegyében

Az általános gazdasági kilátások javulnak, de a kihívások még mindig jelen vannak. Ezt állapították meg az EU-országok állam-, illetve kormányfői pénteki brüsszeli csúcstalálkozójukon - közölte az MTI.

A tanácskozás záróközleményének a gazdasági helyzetről szóló fejezetében bejelentették azon szándékukat, hogy a márciusi csúcstalálkozón meg fogják határozni a szerkezeti reformok és a fiskális konszolidáció prioritásait. Ennek alapján a tagországokat fel fogják szólítani arra, hogy áprilisban terjesszék elő nemzeti reformprogramjaikat, valamint stabilitási, illetve konvergenciaprogramjaikat. (A stabilitási program elkészítése az euróövezeti államok kötelessége, míg az euróövezeten kívüli EU-tagországok úgynevezett konvergenciaprogramot készítenek.)

A pénteki rendkívüli csúcs egyik meghirdetett központi témája az innováció volt. A záróközlemény erről szóló fejezete megerősíti, hogy az oktatásba, a kutatásba, a technológiába és az innovációba történő befektetés kulcsfontosságú ösztönzője a növekedésnek. Az állam-, illetve kormányfők felszólították az EU legfőbb végrehajtó testületét, az Európai Bizottságot, hogy dolgozzon ki olyan integrált mutatót, amelynek segítségével az eddiginél jobban lehet mérni az innováció terén elért eredményeket.

A tagországok megerősítették azon kötelezettségvállalásukat, hogy a légkörbe történő károsanyag-kibocsátás korlátok közé szorítása jegyében létrehozott "kibocsátási kvótakereskedelemből" származó bevételeik legkevesebb 50 százalékát az éghajlatváltozással összefüggő programokra, azon belül innovációs projektek támogatására fordítják - adta hírül a távirati iroda.

Szólj hozzá!

Címkék: eu innováció csúcs hírfolyam


A bejegyzés trackback címe:

https://magadnaktanulsz.blog.hu/api/trackback/id/tr872642959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása